Loading...

Učitavanje...

067007060   ZAPOSLENJE   BESPLATNA DOSTAVA   LOYALTY CLUB   SERVIS   KAKO KUPOVATI?
pc-gamer.me

  Nazad na blog listu
Grand Theft Auto VI: Žena prvi put kao glavni lik i sve što je do sada poznato o igri

  Objavljeno: 07-11-2023   Vijesti iz gaming svijeta

Grand Theft Auto VI: Žena prvi put kao glavni lik i sve što je do sada poznato o igri

Rockstar Games je potvrdio da radi na igrici, ali tek treba da objavi njen logo ili datum izlaska; fanovi se stoga ne odmaraju, pogotovo ne nakon prošlogodišnjeg hakovanja 90 videa i slika iz radne faze igre.

U februaru 2022. godine Rockstar Games je saopštio da radi na šestom nastavku svog kultnog serijala Grand Theft Auto. U tadašnjoj objavi je stajalo da se aktivno radi na razvoju nove igre, ali da u tom trenutku nemaju ništa da pokažu javnosti.

 

Hakeri su, međutim, 18. septembra objavili 90 video klipova i slika iz igre, koji su nam prikazali neke lokacije i likove iz igre, kao i dio sadržaja. Rockstar Games i danas, više od godinu dana kasnije, pokušava da obriše sve te materijale sa interneta.

 

Portal Gamesradar nedavno je, na jednom mestu, sakupio dostupne informacije o igri, uglavnom nezvanične i nešto malo zvaničnih. Ipak, igra je i dalje obavijena velom tajne i još se ne zna kada bi tačno mogla da se pojavi pred igračima.

 

GTA forumi “očišćeni” od hakovanih slika i video zapisa

 

Uprkos potvrdi da radi na novoj igri, Rockstar Games tek treba da objavi svoj logo. A nakon tog, već pomenutog saopštenja, Rockstarova matična kompanija Take-Two je u finansijskom izvještaju iz avgusta prošle godine to još jednom ponovila i naglasila da će GTA „ovaj put postaviti nove kreativne standarde u industriji igara“.

 

 

O materijalima koji su, nakon akcije hakera, dospjeli na internet Rockstar se nije mnogo oglašavao. Tada je samo saopšteno da su u kompaniji "uznemireni provalom u interne mreže i krađom informacija kojima se zakonitim putem nije moglo pristupiti – uključujući tu i ranu verziju sledećeg nastavka igre Grand Theft Auto".

 

Potom su, 48 sati kasnije, svi GTA Forumi su bili potpuno "očišćeni" od provaljenih slika i videa iz igre.

 

Da li će GTA 6 biti odložen?

 

Nakon što je igra procurjela u javnost, brojni fanovi su se zapitali da li će to uticati na njen razvoj, na šta je Rockstar odgovorio negativno. Ta kompanija nije potvrdila datum izlaska GTA 6, ali to nije sprečilo fanove da nagađaju.

 

Više izvora je potvrdilo glasine da će igra biti objavljena 2025. godine, oslanjajući se na informacije koje sugerišu da se igra seli u moderni Vice City. Ovo, naravno, treba uzeti sa rezervom.

 

Take-Two, s druge strane, implicira da bi GTA 6 mogao izaći do marta 2025. godine, ali ne objavljuje ništa više o tome. Kompanija očekuje “značajan zaokret u fiskalnoj 2025.” i veliko povećanje projektovanih prihoda – što bi navodno trebalo biti posljedica pokretanja igre.

 

Povratak u Vajs Siti?

 

Dugo se nagađalo o lokaciji igre, ali pošto je Rockstar potvrdio da su procurjeli snimci iz igre stvarni, izgleda da se GTA 6 zaista vraća u Vajs Siti.

 

A na snimcima se mogao vidjeti ekran u podzemnoj železnici sa natpisom "Vice City Metro". Takođe, fanovi su uspjeli da primijete mjesta poznata iz GTA 3: Vice City kao što su: Malib Club, Ocean View Hotel, Little Haiti i Vice Beach.

 

Grad, naravno, izgleda drugačije nego u prethodnoj igri, pošto se radnja GTA: Vice City odvija 1986. godine, a sve do sada poznato upućuje na to da je GTA 6 smešten u savremeno doba. O tome svjedoče ljudi sa pametnim telefonima u modernoj odjeći, na ulicama, koji se vide na snimcima, a sam grad ima odlike modernog Miamija.

 

A ako to nije dovoljno, fanovi igre su na društvenim mrežama otkrili da vjeruju da jedan lik, sa procurjelih snimaka, spominje smrt izvršnog direktora LifeInvader-a, kojeg je u GTA 5 ubio Majkl De Santa. To ukazuje da se radnja GTA 6 odvija nakon završetka "petice".

 

Veličina mape, broj gradova

 

Veličina GTA 6 mape nije poznata, ali postoje indicije da bi ona mogla da se proteže i izvan gradskog područja, kao što je Los Santos iz Grand Theft Auta: San Andreas proširen u GTA 5. Vajs Siti je zasnovan na Miamiju, pa se može pretpostaviti da će se dio igre odvijati u močvarnoj regiji.

 

Fanovi igre, okupljeni u subreddit-u GTA 6, uvereni su da će mapa grada (Vajs Sitija) u predstojećoj igri biti mnogo veća od mape Los Santosa u "petici".

 

Služeći se procurjelim koordinatama GTA 6, oni su pokušali da mapiraju samu kartu, nakon čega su počeli da je spajaju pomoću Google Earth-a.

 

Glavni lik – žena?

Mesecima unazad šuška se da Rockstar radi na prvoj ženskoj protagonistkinji jedne GTA igre. Tu informaciju prvi je, početkom ove godine, objavio Bloomberg, koje je istraživao promenu kompanijske kulture u Rockstar North-u.

 

U jednom od videa koji je procurio vidi se par koji zajedno pljačka zalagaonicu, pri čemu igrač kontroliše jednog od likova dok drugim upravlja AI. U drugom odlomku vidi se trenutna zamjena likova, za razliku od zamjene sa sporom promjenom perspektive kakva je u igri GTA V.

Prijavi se na newsletter i prvi saznaj za najbolje akcije & najnoviju ponudu

Prijavljivanjem na Newsletter prihvatate uslove korišćenja
  • info@pc-gamer.me
  • Ponedjeljak - Subota: 08:00H - 21:00H
  • Moskovska 159, Podgorica, Crna Gora
  • Pera Šoća, 2-3, Podgorica(City Kvart)
  • TC Bazar, 8 Blaža Jovanovića, Podgorica
  •   FACEBOOK   INSTAGRAM

Sve cijene na ovom sajtu iskazane su u eurima. PDV je uračunat u cijenu. Ne garantujemo da su sve informacije i fotografije artikala na ovom sajtu u potpunosti ispravne. Svi artikli prikazani na ovom sajtu su dio naše ponude i ne podrazumijeva se da su svi dostupni u svakom trenutku na našem lageru.