Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Izložba VR instalacija i video igara

04/10/2019

NOVA ZGRADA MUZIČKOG CENTRA CRNE GORE | PODGORICA

UTORAK, 8. OKTOBAR 2019 | 17.30 – 20.00

SRIJEDA, 9. OKTOBAR 2019 | 16.00 – 20.00

Kao i uvijek, PlayUK će zabavu pružiti i široj publici. Posljednji dani događaja će biti posvećeni interaktivnoj izložbi koja će se sastojati od najnovijih kreativnih VR postavki i umjetničkih video igara iz Velike Britanije. Publika svih uzrasta će imati priliku učiti o njima, testirati ih i igrati video igre besplatno! Video igre će biti postavljene u izložbenom formatu. Postavka je namijenjena ljubiteljima video igara, kao i onima koji ne spadaju u ljubitelje video igri, iz razloga što nije ni potrebno imati bilo kakve vještina igranja da bi se uživalo u ovoj izložbi.

Između ostalog, izložba će uključivati video igre poput dvostruke avanture za pse, PHOGS! i avanturističke igre postavljene unutar japanske pop-up knjige TENGAMI. Pogledajte:

Third Day

The third day je VR instalacija i roman koji raste kako putuje. U romanu je svako poglavlje jedna stranica, a odabrana poglavlja postoje i kao VR instalacijska poglavlja.

Phogs!

PHOGS! vodi vas i prijatelja na dvostruku avanturu u živopisan i šareni svijet ispunjen zagonetkama za rješavanje, i čudnim stvorenjima koja će vam pomoći.

Photographs

Pet isprepletenih tragičnih priča, tražite tragove po prekrasnim dioramama, a svaka priča sadrži niz zagonetki koje pričaju priču. Riješite misteriju i napišite svoj kraj.

Tengami

Tengami je atmosferska avanturistička igra postavljena unutar japanske pop-up knjige.

Dog Nose Leg

Dog Nose Leg je VR igra koja nam nudi priliku da spasite simpatično štene slijedeći jednu jednostavnu uputu: POGODITE DOBRE STVARI // NE GAĐAJTE LOŠE STVARI.

PAAAAAHHHHNG!

Igrači se doslovno suočavaju dok pokušavaju nokautirati jedan drugog iz takmičenja.

 

Izvor: British Council