Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Ryzen procesore sada koristi 30% Steam gejmera

25/06/2021

Prema navodima iz Steam Hardware Survey analize kompanije Valve, AMD procesori sada imaju 30 procenata tržišnog učešća na Steam platformi. Ovo je najveći nivo tržišnog učešća koje je AMD imao od objave Ryzen-a 2017. godine i jasan je znak da je AMD povećao tržišno učešće među gejmerima.

Tokom maja 2018. godine, AMD -ovo CPU tržišno učešće u okviru Steam istraživanja je bilo na 15,98%. Pored toga, Windows 10 tržišno učešće na Steamu je sa 53,10% skočilo na 96,16 procenata. To znači da je Windows 10 sada dominantan gejming operativni sistem.

Kada su u pitanju grafičke karte, AMD je je sa 14,89% u maju 2018. godine zabeležio manji rast na 16,18% u junu ove godine. Nvidijno tržišno učešće je ostalo konstantno iznad 75 procenata, što ukazuje na dominaciju kompanije na današnjem tržištu gejming grafičkih karti.

Naravno, potrebno je istaći da Valve Steam Hardware Survey rezultati uključuju sisteme koji se trenutno koriste na Steam platformi. Ovo uključuje i starije i nove sisteme, što znači da veći broj novijih sistema koristi AMD procesore, što predstavlja veliku stvar za kompaniju.

Iako ne predstavlja najbolju mjeru tržišnog učešća, Steam Hardware Survey je odlična alatka za prikazivanje aktuelnih hardverskih trendova na polju gejminga.

Izvor: Overclock3d