Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Xiaomijev podbrend Poco oduševio korisnike

04/06/2021

Sredinom 2018. godine je Xiaomi lansirao podbrend Poco i pretvorio ga u novu kompaniju. Nevjerovatan uspjeh je doživeo sa svojim prvjencem snažnim Pocophone F1 telefonom sa Snapdragon 845 procesorom i sjajnim performansama koji je i dalje veoma popularan. Poco nasljednik se pokazao u pravom svijetlu i opravdava očekivanja.

Kineski Xiaomi je trenutno 4. najveći proizvođač pametnih telefona na svijetu. U Indiji je jedan od najpopularnijih telefona. Kada je lansirao podbrend POCO želio je da odmjeri snagu sa pametnim flagship telefonima Samsung-aOnePlus-a drugimaXiaomi unutar svoje kompanije ima Mi/Redmi podbrendove koje je osmislio za prodaju televizora, računara, telefona i drugih proizvoda za Evropsko i druga tržišta. Sa Poco-m su imali druge planove i rešili su da ga osamostale.

U PC Gamer shopu možete po povoljnim cijenama i odličnim uslovima kupovine i plaćanja kupiti neki od Poco modela.

Kako kažu iz ove kompanije, Poco će i u budućnosti biti uređaj sa velikom količinom RAM memorije i izuzetnim procesorima najviše klase. Prema najavama, telefone će pokretati android operativni sistem kombinovan sa Xiaomi MIUI interfejsom i naravno prilagođen za Poco uređaje.

Da li će Poco nadmašiti roditelje Xiaomi, pokazaće vrijeme.