Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Otkriveno je kako izgleda PlayStation 5 konzola, dolazi u dvije verzije

12/06/2020

Nismo se nadali otkrivanju izgleda PlayStation 5 konzole, no ipak smo vidjeli kako izgleda ta futuristička naprava crno-bijele kombinacije.

Iz Sonyja su napokon otkrili izgled PlayStation 5 konzole, ili bolje rečeno – konzola. PlayStation 5 imat će dva izdanja: regularni i Digital Edition. Razlika između dva modela bit će u Blu-ray čitaču optičkih diskova – standardni model će ga imati i bit će nešto deblji s desne strane, dok Digital Edition neće moći koristiti igre na Blu-ray diskovima nego će se na tu konzolu one skidati preko interneta.

Za očekivati je da će PlayStation 5 Digital Edition biti nešto jeftiniji model, ali se o cijenama ovoga puta nije pričalo.

Iako se isprva činilo da je konzola dizajnirana kako bi stajala isključivo u okomitom položaju, doznali smo da će se moći postaviti i vodoravno.


Sama konzola je očekivano istih boja kao i DualSense kontroler, što znači kombinaciju bijele boje po bokovima te crne po središnjem dijelu. Na dijelu za ventilaciju zraka svijetli tamno plava boja. Dizajn konzole definitivno je ektravagantan u odnosu na prethodne generacije – daleko je više zaobljenih dijelova, a s uspravnom orijentacijom nije daleko od izgleda PC kućišta tvrtke Alienware.

Uz konzolu će biti dostupan i arsenal opcionalne periferije: postolje za punjenje kontrolera, novi model HD kamere, Pulse 3D slušalice te daljinski upravljač.

------

Izvor: HCL Gaming