Welcome to PC-gamer Online Shopping Store !

Korpa
Assassin’s Creed Odyssey biće besplatan na pet dana

21/03/2020

Ubisoft narednog vikenda svim zainteresiranim igračima poklanja četiri dana besplatnog igranja Assassin’s Creed Odysseyja.

Assassin’s Creed Odyssey, grčko poglavlje najuspješnijeg Ubisoftovog serijala, moći će se igrati besplatno u razdoblju od 19. do 23. 3. Ponuda vrijedi za sve tri platforme: PC (Steam, Uplay ili Epic Games Store), PlayStation 4 te Xbox One. Precizniji termini su sljedeći:

  • PC platforma: 19. 3. od 12:00 sati – 23. 3. do 17:00 sati
  • PS4 konzola: 19. 3. od 8:00 sati – 23. 3. do 18:00 sati
  • XBO konzola: 19. 3. od 8:00 sati – 23. 3. do 18:00 sati

Igra je malo veća pa ju možete početi preuzimati već sada. Verzija za PC teži 55,3 GB, za PS4 trebate skinuti 71,7 GB, a za Xbox 66,2 GB. Da biste započeli preuzimanje igre posjetite ovu stranicu i odaberite platformu na kojoj planirate igrati.

Besplatno će se moći odigrati cijela kampanja Odysseyja, bez DLC sadržaja. No, ako ste nabavili besplatni primjerak Fate of Atlantisa prošlo ljeto, moći ćete ga igrati u sklopu ovog besplatnog vikenda. Na PlayStation 4 konzoli za igranje nije potrebna pretplata na PS Plus, ali na Xboxu je potreban Live Gold. U sklopu ove promocije ne mogu se osvajati trofeji u PS4 verziji.

Kao i obično, sav napredak koji ostvarite tokom besplatnog isprobavanja ostat će vam sačuvan u slučaju da se odlučite na kupovinu same igre. A ona će se u istom periodu prodavati uz popust od 75%.

 

Vjerovatno se pitate čemu ova gornja slika koja veze nema s drevnom Grčkom nego se veže uz legendarnog Ezia i njegove rimske avanture. E pa, ima veze jer svi oni koji zaigraju Assassin’s Creed Odyssey u spomenutom periodu moći će dobiti novi “Roman Set” koji uključuje kostim Ezia Auditorea te Milanski mač. Ovaj set opreme inače ima automatsko poništavanje cooldowna za Heroic Strike u slučaju uspješnog odbijanja protivničkog napada.

------

Izvor: HCL Gaming